Cambridge dieet
Vind hier alles over dit populaire dieet

BMI Calculator
 
Afvallen tips

Werking Cambridge dieet

Het Cambridge Dieet, oftewel het Cambridge Weigth Plan, bestaat feitelijk uit 4 fasen:

  1.                Voorbereiding
  2.                Afslanken
  3.                Af- en opbouwen
  4.                Gewichtsbeheersing

Voorbereiding en afslanken

De eerste 2 fasen zijn erop gericht om (snel) vele kilo’s af te vallen. Dit wordt gedaan door het beperken van de hoeveelheid koolhydraten dat je inneemt. Koolhydraten zijn een belangrijke energiebron, echter een teveel aan koolhydraten wordt door ons lichaam opgeslagen in de vorm van vet. Het Cambridge Dieet zorgt er dus met name voor dat er geen nieuw vet wordt opgeslagen. Ons lichaam heeft energie nodig en zal daarbij eerst de koolhydratenreserve daarvoor aanspreken. Pas als dat op is, zal het de vetreserve aanspreken waardoor je zult gaan afvallen. Des te minder koolhydraten je in je lichaam hebt, des te eerder en des te meer vet je zult verbranden en des te meer je zult afvallen.


Af- en opbouwen

De 3e fase is de voorbereiding op een blijvende gewichtsbeheersing. Bij het Cambridge Dieet zul je derhalve een af- en opbouwprogramma moeten volgen. Dit programma regelt de overgang van afslankprogramma met totaalvoeding dan wel maaltijdvervangers naar nieuwe eet- en voedingsgewoonten.

Gewichtsbeheersing

De bedoeling van de 4e fase is om het streefgewicht dat je met je dieet hebt behaalt ook daadwerkelijk te behouden. Afslanken is namelijk één ding, echter op gewicht blijven is iets heel anders. Ook daar zul je iets voor moeten doen.

De 4e fase is er op gericht om je levensstijl, voeding en beweging dusdanig aan te passen dat je ook daadwerkelijk op gewicht blijft.

Levensstijl

Om op je streefgewicht te blijven is het nodig dat je je bewust bent van je gedragingen en je gewoonten met als doel van overgewicht naar evenwicht. Het Cambridge Levensstijl 7 Stappenplan kent vele voor iedereen herkenbare voorbeelden en zit boordevol handige tips en soms een lichte oefening. In grote lijnen komt het neer op het volgende:

Stap 1: herken je eigen gewoonten
Stap 2: wat wil je veranderen?
Stap 3: wat ga je daaraan doen?
Stap 4: hoe ga je dat uitvoeren?
Stap 5: hoe blijf je zelf gemotiveerd?
Stap 6: zoek steun in je omgeving
Stap 7: ga er volledig voor.


Voeding

Voeding is natuurlijk van levensbelang en niet eten is daarom geen optie. Het Cambridge Dieet zorgt daarom voor een gezond eetpatroon met verantwoord en toch lekker eten. Om je gewicht te kunnen blijven beheersen zul je je oude eetpatroon moeten veranderen. De Cambridge consulent helpt je hierbij.

Beweging

Iedereen, maar vooral mensen die willen afvallen en op gewicht willen blijven, is gebaat bij (meer) beweging. Ook hierbij gaat het om het maken van bewuste keuzes waarbij de Cambridge consulent je uitstekend kan helpen.

Byfit.nl/xls-medical