Cambridge dieet
Vind hier alles over dit populaire dieet

BMI Calculator
 
Afvallen tips

Ervaringen

Van Rome naar ’s Gravendeel – Fietsen met een glimlach

Van 8 tot en met 12 augustus 2011 heeft een groepje vrienden een fietstocht gemaakt van Rome naar ’s Gravendeel. De totale afstand was 2163 kilometer, waarbij er in estafettevorm non-stop werd gefietst. Deze tocht werd gemaakt voor een goed doel, te weten de stichting Jaimy in Arnhem.

Het bijzondere van deze vriendengroep is dat 3 van deze mannen voor het fietsen het Cambridge Dieet hebben gevolgd en respectievelijk 30, 20 en 116 kg zijn afgevallen.


Naar de top van de Alpe d’Huez

Richard Otjens zat in juli 2009 lekker onderuit gezakt op de bank met wat lekker hapjes en drankjes in de hand naar de Tour de France te kijken op TV. Vooral de bergetappes vindt hij altijd heel leuk om naar te kijken. Man tegen man die bergen trotseren en daarbij het uiterste van je lichaam vragen. Geweldig is dat! Echter was dat voor Richard met zijn 170 kg niet weggelegd.

Waar een wil is, is een weg. En aldus begon Richard in november 2009 met het Cambridge Dieet, mede geïnspireerd door de prachtige resultaten die zijn zus daar al mee geboekt had.

Een jaar later, juni 2010, zat Richard op dezelfde bank, genietend van lekkere drankjes en hapjes, wederom naar de Tour de France te kijken. Het grote verschil met een jaar eerder was dat hij nu echter nog maar 98 kg woog!


Door zijn eetpatroon te wijzigen en te gaan sporten moest hij op gewicht blijven. Daarom ging hij samen met zijn zwager wielrennen.

Wederom een jaar later, juni 2011, zat Richard echter niet meer op de bank naar de TV te kijken. Nee, op 9 juni 2011 ging hij zelf de Alpe d’Huez beklimmen. Zijn doel was om die dag, in het kader van de Alpe d’HuZES, de berg maar liefst 4 x te beklimmen. De Alpe d’HuZES is erop gericht om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Koningin Wilhelmina Fonds in de strijd tegen kanker. Richard wilde deze aktie graag steunen, maar deed het uiteraard ook een beetje voor Cambridge en natuurlijk voor zichzelf. Een hele overwinning!

De marathon van Amsterdam

Al vanaf zijn zestiende kampte Ronald van der Werf met overgewicht. In 2009 besloot hij om er wat aan te gaan doen. Hij ging het Cambridge dieet volgen en binnen no time was hij maar liefst 60 kilo afgevallen.

In 2010 liep Ronald zijn eerste marathon. Op 17 oktober liep hij in een flitsende outfit met daarop het Cambridge Weight Plan logo de marathon van Amsterdam, zijn eerste marathon, en dat binnen 4 uur!