Cambridge dieet
Vind hier alles over dit populaire dieet

BMI Calculator
 
Afvallen tips

Voor- en nadelen

Zoals elk dieet kent ook het Cambridge Dieet vele voorstanders, maar ook vele tegenstanders. Elk dieet heeft zo zijn eigen voordelen, maar ook zijn eigen nadelen. Wat zijn nou de voor- en nadelen van het Cambridge Dieet?

Voordelen Cambridge Dieet

Het Cambridge Dieet is een doordacht eetpatroon bestaande uit shakes, repen en soepen welke een volledige vervanging vormen voor de normale maaltijden. Hierbij krijg je maximaal 450 kcal binnen en mag je niks anders eten. Na ongeveer 3 tot 4 dagen zal je volledige koolhydratenvoorraad zijn uitgeput, dus zal je lichaam zijn energie ergens anders vandaag moeten halen. Je lichaam schakelt dan over naar je vetvoorraad, waardoor je snel zult gaan afvallen.Het is dus zeer zeker een snelle en gemakkelijke manier om af te vallen. Daarnaast hoef je niet steeds op te letten wat je eet en je calorieën te tellen of volgens een bepaald kookboek te koken. Het enige wat je eet zijn namelijk de voorgeschreven shakes, soepen en repen.

Een ander groot voordeel van het Cambridge Dieet is, dat je wordt begeleidt door een Cambridge consulent die je door alle trajecten heen zal begeleiden. Daarnaast is het Cambridge Dieet meer dan alleen een dieet, het is er namelijk niet alleen op gericht op af te vallen, maar ook om op je streefgewicht te blijven.Nadelen Cambridge Dieet

Zoals alle andere diëten kent ook het Cambridge Dieet een aantal nadelen.

Om te beginnen zijn niet alle (voedings-) deskundigen het er over eens of het uithongeren van het lichaam zoals met het Cambridge Dieet een gezonde manier van afvallen is. Bij het Voedingscentrum hebben zich een aantal dieetvolgers gemeld met klachten als hoofdpijn, duizeligheid, obstipatie of juist diarree en misselijkheid. Dit als gevolg van het feit dat het dieet met maaltijdvervangers werkt, waardoor je lichaam andere stoffen binnen krijgt dan het gewend is. Volgens het Voedingscentrum zou je juist met ‘gewone’ voedingsmiddelen moeten leren omgaan.

Een ander nadeel is, net als bij de andere dieetvormen overigens, dat je er veel voor moet laten. Terwijl je partner een lekker bord spaghetti achterover werkt, kun jij een je zoveelste shake beginnen. Een stukje chocola, een stroopwafel of zelfs een biscuitje of en lekker glaasje light frisdrank zijn al helemaal uit den boze. Het is dan wel een snelle manier van afvallen, maar voor veel mensen is hongeren een echte lijdensweg die niet lang vol te houden is of wordt. Daarnaast wordt je er moe en futloos van.

Een bijkomend groot nadeel zijn de hoge kosten van de repen, shake en soepen die alleen maar bij de firma ‘Cambridge Dieet’ gekocht kunnen worden.